6 februarie 2010

Ianuarie - Schimbare

Inceputul unui nou an este de asemenea o oportunitate de a lua-o de la capat. Fie cu proiecte noi , fie cu unele vechi care au nevoie de un inceput proaspat.

Unul dintre telurile mele anul acesta este sa aleg un subiect pentru fiecare luna, si de-alungul acelei perioade sa postez pe Facebook ganduri, citate, comentariile voastre, iar la sfarsitul lunii sa le pun impreuna sub forma unei scurte povesti pe blog.

Primul subiect ales a fost despre Schimbare.

“Cheia schimbarii..este sa renunti la teama” R.C.

“Este in regula daca nu stii ce vrei sa devii, sau ce vrei sa ai in viitor, atat timp cat stii ce fel de om vrei sa fii. Caracterele necesita munca.” Dintr-o poveste auzita astazi

Imi aduc aminte ca aceasta poveste a fost exact ce aveam nevoie sa aud, pentru ca ma aflam cateodata in situatia in care nu stiam ce sa raspund cand oamenii ma intrebau, ce vrei sa devii, unde te vezi peste 10 ani. Am visuri bineinteles, dar nimic specific, sunt destul de flexibila.

Cand vine vorba de caracterul meu, stiu ca nu vreau sa stationez. Vreau sa ma aventurez spre a castiga mai multa intelepciune, pace, sa cresc mai mult in dragoste si in a fi o binecuvantare pentru ceilalti.

Vorba sotului meu :”Stii cum sa nu ajungi acolo”. Daca nu ai o harta pentru unde vrei sa mergi, continua sa iei decizii corecte, evitand opusul a ceea ce vrei, si vei ajunge la destinatie.

Cu schimbarea , vine schimbare. Intrebarea e cum le facem face fata.

Transformarea exterioara aduce schimbare interioara. La fel, cand te schimbi inauntru, vor fi vizibile transformari si in exterior.

Cateodata trebuie sa alergi ca sa vezi lucrurile miscandu-se. Cateodata e nevoie de credinta oarba pentru a accepta schimbarile.

Lucrurile mici cladesc visurile mari. Nu vei fi capabil sa vezi daca ai realizat ceva, numai dupa munca grea, cate putin in fiecare zi. Dar alteori, schimbarea pur si simplu te loveste. Cand se intampla asa, trebuie sa iei pasi mici de credinta in fiecare zi, pentru a supravietui.

Exista un moment in vietile noastre unde iubesti prin toate schimbarile, si devine din ce in ce mai bine. Se numeste Casatorie.

Acesta este preferata mea. Am auzit de cateva ori despre asta dar nu mi-a venit sa cred pana nu am experimentat eu insami. Si cel mai frumos lucru despre transformarile in Casatorie, este ca, pot fi bune sau rele, dar tot devine din ce in ce mai bine, fiindca prieteniile cresc chiar si in timpuri grele.

Suntem cu totii transformati in fiecare zi, diferite situatii sau oameni ne modeleaza, e un taram destul de nesigur cand te gandesti la ce vom deveni. Asigura-te ca stai in anturajul lucrurilor bune ca sa ajungi sa ai o forma stabile la sfarsit, integritate.

Aici m-am gandit la situatia in care, fara sa-ti dai seama, doar pentru ca traim intr-un anumit mediu sau avem un anume obicei, ne va schimba si nu intotdeauna in bine. De aceea este bine sa ai grija unde mergi si ce faci, pentru ca poate crezi ca esti destul de puternic sa-ti pastrezi integritatea dar tot se gasesc mici vulpi care s-o ruine.

Sinonime pentru schimbare : “A schimba este a transforma un material astfel incat acel lucru sa fie distinctiv diferit de ceea ce a fost : a schimba opinia cuiva. A altera este a face niste schimbari partiale, la suprafata, dar de obicei a pastra identitatea.”

Aceasta a fost din Dictionar, ma gandeam eu ca o sa gasesc ceva interesant in definitie.

Cred ca atunci cand Dumnezeu preia controlul vietii tale, vei fi total diferit de ceea ce erai.El iti va schimba identitatea. Imi place totusi cum El totusi pastreaza personalitatile noastre diferite. E ca si cum suntem turma Lui, suntem toti oi, dar de culori diferite, trebuie sa fie tare interesant.

Nu te teme de schimbare. Sunt doar doua directii din care poate veni : tu sau altceva/altcineva. E mult mai usor cand Tatal Universului orchestreaza acel “altceva”.

Cand probleme lovesc si tot ce vezi sunt numai lucruri negative venind, daca esti in mainile Lui, El stie ce face, orice schimbare va fi spre bine. Nu iti pot promite ca totul va fi perfect, iti pot promite totusi ca la sfarsit se va termina cu bine pentru tine, intr-un fel sau altul, cand traiesti pentru Dumnezeu El va avea grija de asta.

Cand te schimbi, arat-o. Ar putea ajuta pe cineva sa vada ca e posibil.

Cand iei o decizie, fa-o cu toata inima, daca vrei sa dai drumul vreunei dependente sau altui lucru care nu este bun pentru viata ta, fa-o radical. Nu ii dezamagi pe cei dragi cu aparente inselatoare, fa-o vizibil. Poate vei incuraja pe altcineva aflat in aceeasi situatie. Ei trebuie sa stie ca exista speranta.

Niciun comentariu: