23 martie 2011

Linisteste-te


Trecand printre dealuri intr-o zi ploioasa. Unele zone erau inundate, toata lumea era inauntru, fie in casele lor fie in masini incercand sa ajunga cat mai repede la destinatie. Pentru ca, desi ne place ploaia, ne place de la fereastra.

Cele mai relaxate creaturi pe care le-am vazut in acele momente erau vacile. N-aveau nici-o problema sa stea afara sa manance ca si cum ar fi fost o petrecere in aer liber. Si m-am gandit...hm..pun pariu ca dupa ce termina de mancat se intorc la adaposturile lor pentru noapte si maine o iau de la capat. Milioane de ganduri si griji se ridicau deasupra trecatorilor dar nimic de la vaci. Si ma intreb, oare ele cum de stiu ca totul va fi bine? Mi-as dori si eu increderea pe care o au animalele. Si cu cat suntem noi mai importanti in ochii Creatorului?

E normal sa fii ocupat, sa alergi de colo colo, ingrijindu-ne de nevoile zilnice. Dar este o limita. Si daca trecem peste ea, tot ce facem e sa ne stresam.
Asa cum este un loc si timp pentru toate, trebuie sa existe si pentru noi un timp de relaxare, in care sa facem ceva ce ne place. Isus a spus ca El va binecuvanta lucrul mainilor noastre. Mai crede cineva in asta?
E o vreme in care trebuie sa dam drumul lucrurilor. Daca deja ai dat tot ce-ai avut, la ce ajuta sa te mai stresezi?
Exista un timp in care sa spui " Doamne, am facut ce am avut de facut, acum le las in mainile Tale sa te ingrijesti de ele si de mine."

Avem nevoie si de liniste si pace sa supravietuim, nu numai de mancare si adapost.
Ce crezi ca s-ar intampla cu recolta noastra, daca dupa ce plantam semintele calcam pe ea toata ziua sa vedem vreun rezultat?


N-o sa mai iasa nimic. Trebuie sa pasim deoparte si sa-i acordam timp.
Cum spune mama, omul are nevoie 8 ore de munca, 8 ore de relaxare sau timp in care sa faca ceva ce ii place, si 8 ore de somn. Nu mai putin nu mai mult.
Acum stiu ca pentru multi dintre noi asta ar fi orarul intr-o lume perfecta, si ca nu intotdeauna depinde de noi. Dar macar din cand in cand trebuie sa luam in considerare.

Daca te muncesti prea mult, se poate sa iti aduca mai multi bani, dar daca continui asa vei sfarsi in a-i cheltui pe recuperare. Crezi ca merita?

Vorbesc de macar o ora pe zi in care sa lasi grijile afara.Si nu-ti face griji, nu vor pleca nicaieri :) O ora in care sa faci ceea ce iti place, fara sa te stresezi.

Azi, alege sa nu iti pese de ploaia problemelor, de ce cred altii despre tine, de ce va aduce ziua de maine, si fa o plimbare, sau uitat-te pe geam la masinile care trec, calmeaza-ti gandurile. Nu numai ca iti vei reincarca bateriile dar vei avea idei proaspete despre cum sa fii mai eficient in ceea ce faci.

Niciun comentariu: