8 aprilie 2011

Ai pret

Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 6,20

Într-o lume a tranzacţiilor universale, astăzi primeşti o veste colosală. Afli cu uimire că tu eşti parte a tezaurului cumpărat de Dumnezeul universului. Preţul dat pentru tine a fost însăşi viaţa Fiului lui Dumnezeu. El este Răscumpărătorul tău încă de când tu nici nu erai născut.

Atunci de ce te îngrijorezi de necazurile acestei vieţi? Bucură-te în inima ta pentru o salvare atât de minunată şi dă slavă Celui ce a făcut cerurile, pământul şi marea, slăveşte-L cu bucuria sufletului tău. Nu lăsa ca îngrijorarea ,,de o clipă” să cuprindă viaţa ta şi, astfel, să uiţi de gloria Dumnezeirii.
Deci, dacă ai fost deja cumpărat de Creatorul tău, de ce te vinzi pe tine însuţi păcatului?
Oare aceasta este răsplătirea ta?
Oare trupul tău şi mintea ta pot fi locaşuri ale fărădelegilor trupeşti?
Astăzi ai primit o veste minunată, ai primit vestea iertării şi certitudinea că nu mai eşti al acestei lumii, ci aparţii Cerului. Bucură-te dar şi dă slavă în sufletul tău pentru o răscumpărare atât de mare.
Nu te lăsa pradă îngrijorărilor acestei lumi, chiar dacă azi treci prin valea umbrei morţii, chiar dacă ai doar pâine şi apă, chiar dacă păcatul te cuprinde atât de des şi uiţi că Răscumpărătorul tău te-a cumpărat cu un preţ atât de mare.
Trezeşte-te şi dă-I laudă lui Dumnezeu!

Sursa :
Felician Roşca, Comunitatea Betania – Timişoara, Banat

Niciun comentariu: