14 iunie 2011

De ce este importanta rugaciunea?

M-am intrebat deseori de ce trebuie sa ne rugam? Nu e ca si cum Dumnezeu nu stie deja nevoile si prin ce trecem pana nu I le spunem, pentru ca sunt sigura ca ne cunoaste gandurile. Dar totusi El vrea sa ne rugam. Doreste sa ii vorbim.

Coloseni 4:2

“Stăruiţi în rugăciune, vegheaţi în ea cu mulţămiri.

Rugaciunea este unul dintre acele lucruri usor de zis dar greu de facut. Imagineaza-ti o vizita la doctor fiindca nu te simti bine, si esti trimis acasa cu recomandarea sa bei indeajuns de multa apa.

Simplu nu? Bei cata apa ii trebuie organismului si vei incepe sa te simti mai bine. Suna usor de facut, dar de multe ori ignoram “dieta” si ne e greu sa tinem pasul cu recomandarea medicului.

Nu stiu ce secret se ascunde in rugaciune, dar pana si Isus si-a petrecut majoritatea timpului Lui pe pamant rugandu-se. Daca pana si Fiul lui Dumnezeu a trebuit sa se roage..

Cand ne merge bine, uitam sa ne mai rugam. Suntem pe genunchi numai cand disperarea ne cuprinde din nou. Si e greu sa reluam legatura, simtim ca Dumnezeu nu ne mai aude, dar dupa ceva vreme vei observa ca devine mai natural. Oricare ar fi situatia, ne simtim mai bine dupa ce ne rugam.

Rugaciunea e soneria usii cerului.

2 Cronici 30:27

“Preoţii şi Leviţii s'au sculat şi au binecuvîntat poporul. Glasul lor a fost auzit, şi rugăciunea lor a ajuns pînă la ceruri, pînă la locuinţa sfîntă a Domnului.

Voia lui Dumnezeu se va implini pe pamant si fara rugaciunea ta, dar sunt anumite lucruri pe care El ti le va da numai prin rugaciune.

Marcu 9:29

“El a raspuns: Acest soi iese numai prin rugaciune”

Deci ce preferi? Mediocrul: a te naste, a manca, a trai, a muri stil de viata? Sau experimentand miracole la fiecare rasuflare?

Rugaciunea sincera inseamna supunere, inseamna a lasa jos garda si a-L lasa pe Dumnezeu sa controleze situatia.

Iata cateva paragrafe interesante descoperite pe un blog catolic despre rugaciune:

“Rugaciunea este usoara. Noi suntem dificili.”

Cand ne rugam, suntem fortati sa recunoastem ceea ce suntem in ochii lui Dumnezeu, si cateodata El ne tine o oglinda si reflectia pe care o vedem nu e prea placuta, asa-i? Cateodata inteleg ceea ce suntem prin ochii Lui, El ne descopera acele mici defecte pe care noi le-am omis, si nu mereu ne convine. Sau stim de existenta lor dar nu vrem sa le recunoastem si sa lucram la ele.”

“Daca ai probleme rugandu-te, intreaba-te ce vrei sa iasa din ea? Care este scopul pentru care te rogi?

Apoi fa un pas inapoi si priveste la Dumnezeu. Intreaba-L pe El ce il avantajeaza la relatia cu noi? Si vei realize ca raspunsul este…nimic. Dumnezeu nu are nevoie de NIMIC de la noi. El nu are nevoie de noi, ci NOI avem nevoie de El. Am fost creati pentru Dumnezeu si El ne doreste numai binele. Pura abilitate de a ne ruga este in totalitate un dar de la Dumnezeu pentru noi.”

“Rugaciunea este simpla. Dificil este sa il lasam pe Dumnezeu sa decida ce si cand. Trebuie sa dam drumul mandriei sis a realizam ca Dumnezeu nu poate fi manipulat.”

De ce este rugaciunea grea? Pentru ca prin ea, Dumnezeu ne sfinteste, ne cheama la lucruri mai mari, transformandu-ne, chemandu-ne la cruce, toate cu un singur scop: sa petrecem eternitatea cu El.

Multumesc Isus. Doare sa o spun, si nu stiu ce va veni, dar Faca-se voia TA !”

Niciun comentariu: